Plasele de insecte termopan - pareri pro si contra


Plasele de insecte termopan - pareri pro si contra

Plasele de insecte pentru ferestrele termopan sunt subansamble ce nu trebuiesc neglijate nici atunci cand doriti sa le achizitionati si nici atunci cand le intretineti. In cadrul acestui articol vom trata doua dintre cele mai raspandite sisteme de plase de insecte din bucuresti si anume:

  • plase insecte pe balamale (60% raspandire)
  • plasele de insecte rulou (30% raspandire)

Restul de 10% este reprezentat de alte tipuri de plase insecte, in proportii variabile, cum ar fi plasele de insecte fixe, plisse, cele cu arici si fara cadru ( se facea reclama la teleshoping).

De unde sunt extrase datele statisticii pentru plase de insecte? Pe parcursul unui an, firma noastra a efectuat acest studiu in care a inclus productia proprie de plase, si evidenta fata de plasele deja montate pe ferestrele la care le-am asigurat intretinerea.

Plasele de insecte pe balamale sunt cele mai rspandite plase deoarece sunt printre cele mai practice si usor de intretinut sisteme. Totusi, plasele rulou, sunt si ele bune in anumite conditii cum ar fi, daca fereastra e echipata cu gratii si plasa pe balamale nu se poate deschide, sau, fereastra este echipata cu rulou solar, lucru care deasemenea impiedica deschiderea unei plase normale cu balamale.

Plase pe balamale vs plase rulou

Pentru stabili cat mai clar cat de practica este una sau cealalta, o sa ne concentram pe trei caracteristici esentiale:

  1. cat de usor de intretine
  2. cat de usor se repara
  3. cat de rezistenta este

1. Plasele de insecte, pe langa faptul ca protejeaza interiorul camerei de patrunderea insectelor, dar mai sunt si un excelent filtru antistatic, acestea fiind tratate cu un plastic de culoare gri peste fibra de sticla care, se electrizeaza la trecerea curentilor de aer si atrage praful, nelasandu-l sa patrunda in camera. Din acest motiv, la o anumita perioada de timp plasele de insecte se imbacsesc, si trebuiesc spalate pentru a curata praful. O plasa de insecte pe balamale se spala foarte simplu, scotand-o din balamale si curatand-o sub dus in cada. O plasa de insecte rulou, nu poate fi decat sterasa, pe interior, superficial, fapt ce nu o poate curata foarte bine. Asadar, la capitolul igiena, plasele de insecte pe balamale sunt net superioare plaselor de insecte rulou.

2. Plasele de insecte pe balamale se pot repara foarte usor, schimbarea oricarei piese fie ca e balama, clips, coltar, maner sau insasi plasa, sunt simple, usor de procurat si ieftine. Plasele de insecte rulou sunt foarte greu de reparat, piesele se gasesc doar la producatorul acelei plase iar, panza de plasa in sine o data rupta, nu poate fi schimbata. Inca o data plasele de insecte pe balamale sunt net superioare plaselor insecte rulou.

3.Rezistenta plaselor de insecte este data de piesele care se afla in miscare atunci cand plasa este actionata. Pentru plasa de insecte pe balamale, piesele sunt insasi balamalele si manerul de care se trage pentru a o inchide/deschide. La plasa de insecte rulou, piesele in miscare sunt, manerele, snaperele de tensiune, arcul, rolele si insasi manterialul plasei, denotand mult mai multe sisteme complexe expuse deteliorarii. De aici rezulta ca, plasa de insecte pe balamale, fiind mult mai simpla este si mai rezistenta.

Speram ca acest articol va este de ajutor in alegerea plasei de insecte dorita.


Contacteaza-ne acum sau Programeaza vizita la domiciliu

Te-ar mai putea interesa si:Reparatii
Reparatii

Reparatii termopaneBine ai venit pe cea mai moderna platforma de calcul pentru reparatii termopane, modificari termopane, plase insecte, glafuri stresini si accesorii termopane! Aici iti poti afla pretul pentru serviciile de reparatii termopane, pret...


Cum ne dam seama cand termopanele sunt defecte
Cum ne dam seama cand termopanele sunt defecte

      Tamplaria termopan nu mai este de demult un moft al celor instariti, aceasta a devenit o necesitate disponibila pentru publicul de toate bugetele. Si cum ferestrele si usile termopan sunt impartite in produse ieftine si...


Modificari
Modificari

      Modificarea ferestrelor termopan este un un procedeu complex ce poate fi facut numai de catre personal specializat si bine instruit in acest domeniu. Multitudinea de feronerii si tipuri de profile termopan fac ca modificarea ferestrelor ...


Deblocare usi si ferestre termopan
Deblocare usi si ferestre termopan

   Creem acest articol in speranta ca vom putea veni in ajutorul persoanelor aflate in deranjanta situatie de a se confrunta cu o usa termopan blocata sau al carui butuc de incuiere refuza sa mai functioneze. In cele ce urmeaza com incerca ...


Reparatii fereste din termopan
Reparatii fereste din termopan

      Executam servicii de reparatii ferestre din termopan la calitate maxima si cu un pret just. Compania noastra este lider in serviciile de reparatii termopane in Europa Centrala si de Est. Ne preocupam incontinuu ca exper...


Felicitari! Ai ajuns pe cea mai moderna platforma online de calculatie a produselor de reparatii si modificari termopane din Bucuresti cu livrare in toata tara. Doar aici afli pretul total si fara costuri ascunse al serviciilor ce te intereseaza si, doar aici poti comanda servicii de calitate votate de mii de clienti multumiti.

NOU! Efectuam livrari de produse in toata tara!

Intra in magazin
reparatii termopane

Blog

Blog reparatii termopane

Daca doresti sa stii mai multe despre produsele noastre, aici poti accesa paginile blogului in care sunt descrise toate serviciile de reparatii termopane pe care le oferim.

Harta site-ului

Harta site-ului / sitemap

Aici gasesti ordonate pe categorii toate paginile ce compun acest site.